Oorspronkelijke motivatiebrief,

Waarom zoekt deze 62-jarige ingenieur na 22 jaar weer een baantje ? Mijn broer was dolblij te kunnen stoppen met een regeling. Ik zal dolblij zijn met een regeling weer aan het werk te komen.
Het leven is me veel te stil, vooral na Corona.
Ik wil meer meer onder de mensen zijn en dan liefst op stevig scademisch niveau in mijn oude vak als liefst met mijn oude IT vak als projectmanager. Vooral om het strategische stuk. Het analyseren en opsplitsen van compleze situaties tot effectieve en efficiente oplossingen. Daarnaast wil ik graag weer onderdeel van een team zijn, en als vrijwilliger buitenlandse WordCamps bezoeken. Graag zou ik met jullie een kop koffie willen drinken over de vacature van strategisch orijectmanager

Anton Broenink,
sh077771@planet.nl.

Door Corona deze lange sollicitatiebrief naar de vacature Strategisch projectmanager

Klaar om de motivatiebrief te versturen ging Nederland in een tweede lockdown, dus voorlopig geen gezamenlijke kop koffie. Daarom maar dit virtuele bakje koffie over de vacature van strategisch projectmanager in web-technologie anno 2001 dus HTML met een paar plaatjes en een beetje CSS.
En omdat de vacature vraagt om een super-gestructureerd persoon, volg ik een super-gestructureerde aanpak. Ik begin met mijn doelbepaling, mijn daaruit volgende strategie en mijn daaruit volgende tactiek.
Voor Level Level kan ik geen doelen bepalen. Wel kan ik de zichtbare tactiek op de website zien. Daarmee en op basis van persoonlijke observaties destilleer ik de strategie en doelbepaling van Level Level bij de vacature strategisch projectmanager.
Vervolgens zoek ik de raakvlakken, en eindig met enige conclusies voor een vervolggesprek.
Ik definieer strategie als de strategie is de keuze uit alternatieve wegen en middelen om het doel te bereiken.. Tactiek definieer ik als het in detail bepalen van en kiezen uit de alternatieve aanwendingsmogelijkheden van een gegeven middel.

Anton

Doelbepaling Anton

Tot voor 20 jaar was ik werkzaam als IT-projectmanager maar ben ik als gevolg van bipolariteit in de WAO geraakt. Sindsdien ben ik bezig met diverse activiteiten om mij mentaal en fysiek op peil te houden. Veel van die activiteiten zijn solitair maar wel met een sociaal aspect. Zo heb ik het wandelen weer opgepakt en de afgelopen 9 jaar de Nijmeegse vierdaagse gelopen, terwijl ik in de winter op de ijsbaan te vinden was om mijn conditie en schaatstechniek op het niveau te krijgen waarop ik de elfstedentocht zou kunnen volbrengen. Door een chronische enkelblessure moest ik deze activiteiten helaas opgeven. Daardoor werd het in zomer, herfst en winter stil. Erg stil, bijna Corona-stil.
Die stilte wil ik doorbreken met nieuwe activiteiten die drie belangrijke kenmerken hebben: Ik weet, ik leg de lat hoog. De Nijmeegse 4daagse (in totaal 19 kruisjes) was voor mij een 'rijk' en lieferijk sociaal evenement. Het schaatsen was meer dan alleen maar 400 meter rondjes: ik wou promoveren op de schaatskunde, een stevige intellectuele uitdaging.
Ligt de lat te hoog ? Ik zie het meer als de uitdaging van een nieuwe fase.

Strategie Anton

De strategie is de keuze uit alternatieve wegen en middelen om het doel te bereiken..
Sinds 2008 experimenteer ik met Wordpress. Vanuit deze interresse ben ik als vrijwiliger aktief geworden bij WordCamp Rotterdam 2018. Dat beviel erg goed.
Sindsdien heb ik als WordCamp vrijwilliger oa Nashville, Helsinki en Dublin bezocht. Voor mij was dat een geslaagde combinatie van het opdoen van informatie, van een sociaal gebeuren en van internationaal reizen. Na de Corona wil ik dat dan ook graag hervatten, bij voorkeur met iets meer intellecturel uitdaging dan T-shirts uitdelen, bijvoorbeeld als spreker. Want daarmee combineer ik mijn bovengenoemde drie doelen.
Vanuit de Wordpress/WordCamp wereld is Level Level op mijn radar verschenen.

Tactiek Anton

Tactiek is het in detail bepalen van en kiezen uit de alternatieve aanwendingsmogelijkheden van een gegeven middel. Als ik als tactiek kies om te solliciteren als strategisch projectmanager bij Level Level, kan ik dan mijn drie doelen bereiken ? Dat klinkt goed. Laat ik daarom eens serieus naar level Level gaan kijken.

Level Level

Ik zal niet met doelbepaling beginnen, want ik kan Level Levels gedachten niet lezen. Wel kan ik lezen wat ze schrijven in de advertentie en dat is hun tactiek om de strategie uit te voeren om een strategisch projectmanager in dienst te nemen.

tactiek Level Level

Passen de functievereisten bij mijn vaardigheden ? Ik citeer Als projectmanager:
 1. Daag je opdrachtgevers uit om op strategisch niveau mee te denken.
 2. Je enthousiasmeert je collega's om continu op zoek te gaan naar de beste oplossing.
 3. Je begrijpt de vraag van de klant.
 4. Je weet complexe zaken te vertalen naar concrete acties.
 5. Je houdt de touwtjes stevig in handen.
 6. Je bent niet vies van het scoren van een aantal nieuwe deals.
 7. Je ziet altijd kansen.
 8. Je denkt graag mee over businesscases.
 9. Je denkt graag mee over offertes.
 10. je denkt graag mee over inhoudelijke sessies/demo's met opdrachtgevers.
 11. Je denkt graag mee over het optimaliseren van processen.
 12. Wij geloven dat je bepaalde methpdes, technieken en tools altijd aan kunt leren.
 13. We vinden het vooral belangrijk dat je binnen het team past.
 14. We vinden het vooral belangrijk dat je bepaalde basis skills hebt.
 15. Je bent betrokken.
 16. Je bent nieuwsgierig.
 17. Je bent authentiek.
 18. Je bent ondernemend.
 19. Je bent sociaal.
 20. Je bent super gestructureerd.
 21. Je bent besluitvaardig.
 22. Je communiceert helder in het Nederlands.
 23. Je communiceert helder in het Engels.
 24. Onze opdrachtgevers én onze collega’s worden graag uitgedaagd.
 25. Kun jij goed schakelen op strategisch, technisch, design én managementniveau?
 26. Heb jij digitale (bureau)ervaring als projectmanager?
 27. Weet jij hoe je applicaties en websites naar een hoger niveau kunt tillen?
 28. Word jij er enthousiast van om klant, team en project te managen?
 29. Als projectmanager daag je opdrachtgevers uit door op strategisch niveau mee te denken
 30. Je enthousiasmeert je collega’s om continu op zoek te gaan naar de beste oplossing.
 31. Je begrijpt de vraag van de klant en weet complexe zaken te vertalen naar concrete acties.
 32. En ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Een heleboel maar wat zijn de echte belangrijke vereisten ?
Om verder te komen pak ik het anders aan. Ik gebruik hiervoor een plaatje, ooit tijdens een WordCamp gemaakt om meer gevoel te krijgen bij mijn mede-deelnemers. Dit waren vooral webdesignbureaus en hosting bedrijven met een paar hobbyisten en nu en dan een Automattic medewerker inclusief Matt Mullenweg himself.
Maar hiermee ben ik eigenlijk al bezig met strategie.

Strategie Level Level


Op de horizontale as staan de eind-klanten, op de verticale as de omzet per klant. De horizontale as is opgedeeld in hobbyisten als ik, kleine zakelijke klanten als mijn schaatsverkoper, en grote web firmas als Amazon.com.
Als hobbyist gaat mijn beperkte budget naar mijn provider. Mijn schaatsverkoper heeft een webdesign bureau die veel maar niet alles doet. Amazon.com wil maximale controle en doet ongetwijfeld daarom alles zelf.
Level level staat er met een stip aangegeven.
Wil Level Level uitbreiden dan kunnen ze of, Op basis van een aantal citaten denk ik dat Level Level met de vacature strategisch projectmanager naar rechts wil.
Citaat 1 Om onze projecten naar een hoger niveau te tillen, zoeken we een strategisch projectmanager die ambities en doelstellingen van onze opdrachtgevers kan vertalen naar concrete projecten binnen budget en planning.
citaat 2 In ons team van projectmanagers zoeken we versterking op strategisch vlak. Het is daarom belangrijk dat je de business en de beheofte van onze opdrachtgevers snapt en dit kan vertalen naar mooie plannen en opdrachten.

Doelbepaling Level Level

Kennelijk is er momenteel onvoldoende complexiteits-hanterings vermogen voor sommige potentiele nieuwe klanten, en wil men dat vergroten.
En hopelijk voldoe ik met bovenstaande analyse aan de functie-vereiste om (citaat) als projectmanager daag je opdrachtgevers uit door op strategisch niveau mee te denken. :-)

Waar zit de match ?

Waarom ik denk dat ik dat ik dit complexiteit-hanteringsvermogen bij complexe organisaties heb ?
Ten eerste door opleiding: ik ben een vliegtuigbouwkundig ingenieur met als afstudeerrichting Industriele organisatie. Ik ben opgeleid om de fabricageprocessen van een complexe vliegtuigfabriek te analyseren ten behoeve van beheersing van doorlooptijd, kosten enz.
Ten tweede door werkervaring.
Ten derde door het bezoeken van aandeelhoudersvergaderingen. Dit vraagt om enige toelichting. Ik bezit aandelen in zo'n 40 verschillende bedrijven. Veel in mijn oude liefde de luchtvaart, maar ook 'hippe' bedrijven als Ease2pay en Just Eat Takeaway.
Ik bezoek en ben actieve vragensteller bij zo'n 20 aandeelhoudersvergaderingen per jaar. Daar gaat het over strategie, de jaarrekening en benoemingen. Ik moet daarbij op de toppen van mijn tenen lopen en ben aan het verprofessionaliseren, zodat ik bijveerbeeld beter jaarverslagen kan doorgronden.

Hoe verder ?

Met deze brief heb ik mezelf uitgenodigd voor een virtuele kop koffie rond de functie strategisch projectmanager. Ik heb de nadruk gelegd op gestructureerd denken en strategie.
Hopelijk is, als de lockdown voorbij is, gelegenheid is om verder met elkaar in gesprek te gaan want veel is niet ter sprake gekomen. Ik denk aan mijn werkervaring, mijn ervaring met webdesign, WordPress en plannen voor WordCamp lezingen.
Een reguliere arbeidsovereenkomst is niet nodig, ik biedt mijn diensten graag op originele wijze aan, dus moeten we het hebben over een geschikte vorm arbeidscontract.
En ik ben zeer benieuwd naar de jaarcijfers van Level Level.met vriendelijke groeten,

Anton Broenink,
sh077771@planet.nl

handtekening_1-1_300x157

AntonVoorpagina_525x568_1-2